nieuws

Amerikaanse hotels zetten e-readers in

Hotel

De e-reader lijkt aan een opmars te zijn begonnen in Amerikaanse hotels. Een handvol hotels bieden het digitale book aan hun gasten aan.

Amerikaanse hotels zetten e-readers in

Recent is EPIC, waaronder het luxueuze Kimpton Hotel in Miami valt, begonnen met het aanbieden van e-readers aan gasten. De aangeboden e-readers bevatten een selectie van klassieke boeken en bestsellers.

Al eerder waren het Algonquin Hotel in Manhattan en het Gansevoort hotel in New York gestart met het aanbieden van de Kindle, het digitale boek van Amazon.

Gadget-expert Vincent Everts zien vooralsnog niet veel in het aanbieden van een e-reader aan gasten in Nederlandse hotels. ‘Gasten nemen hun eigen gadgets mee. Ik geloof meer in het faciliteren van je eigen gadgets. Dat betekent concreet goed draadloos internet en voldoende stopcontacten op de hotelkamer’.

De Amazon Kindle is een apparaat dat digitale boeken kan weergeven op elektronisch papier door middel van digitale inkt. Het apparaat werd in november 2007 gelanceerd en doet nu dus mondjesmaat zijn intrede in de hotelkamer.

Reageer op dit artikel