nieuws

Amrâth ontvangt vips uit VS door event

Hotel

Grand Hotel Amrâth Amsterdam in het voormalige Scheepvaarthuis is het officiële hotel van de NY 400 viering. Het hotel heeft speciaal voor het evenement aanpassingen doorgevoerd.

Amrâth ontvangt vips uit VS door event

In 2009 is het precies vierhonderd jaar geleden dat de Engelse ontdekkingsreiziger Henry Hudson vanuit Europa in Amerika belandde en daar als eerste Europeaan Manna-Hata, het huidige Manhattan, claimde voor zijn werkgever de VOC.

Omdat Grand Hotel Amrâth Amsterdam nauw met scheepvaart verbonden is – Henry Hudson’s schip vertrok vanaf de naast het hotel gelegen Schreierstoren – wordt zij dit jaar het officiële hotel van NY400 – Holland on the Hudson.

Hoogwaardigheidsbekleders die vanuit New York Amsterdam bezoeken om één van de evenementen bij te wonen, zijn uitgenodigd om in Grand Hotel Amrâth Amsterdam te verblijven.

Manhattan-ontdekker Hudson krijgt zijn eigen suite in het hotel. Een van de luxe boegsuites wordt ingericht met voorwerpen uit de zeventiende eeuw. Daarnaast biedt het hotel gedurende het jaar een speciaal Henry Hudson arrangement.

Reageer op dit artikel