nieuws

Amstel Hotel trekt Opten aan

Hotel

Het Amstel Hotel heeft weer een gastronomische topper binnengehaald. Maître Ronald Opten gaat werken voor restaurant La Rive van het Amsterdamse hotel. Eerder al werd Rogér Rassin van Cordial in Oss aangetrokken.

Amstel Hotel trekt Opten aan

Opten komt over van sterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort. De transfer wordt gemeld door De Telegraaf. Ted Bunnik blijft de sommelier van La Rive.

SVH Meestergastronoom Opten neemt de functie van maître over van de vertrekkende Evert Groot. Groot gaat aan de slag bij Sophia, het Amsterdamse restaurant van Ron Blaauw.

Opten begint op een nader te bepalen datum, de nieuwe chef Rassin start op 1 mei in ‘het Amstel’. Rassin vervangt Edwin Kats, die zeer waarschijnlijk in het buitenland aan de slag gaat.

Ronald Opten werkte al eerder voor het Amstel Hotel. Van 1997 tot 1999 was hij Interim Manager Lounge/ Bar & Brasserie. In 2007 werd hij in zijn functie als Maî)tre-sommelier bij restaurant De Vrienden van Jacob uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar door de GaultMillau gids.

Hendrik Bosch, General Manager van het Amstel Hotel, zegt tevreden te zijn over het vernieuwde culinaire team. ‘De passie en gedrevenheid van Ronald Opten en de stabiliteit van Rogér Rassin sluiten perfect aan op het vakmanschap van sommelier Ted Bunnik. Alles is aanwezig om La Rive op een nog hoger niveau te tillen.’

Reageer op dit artikel