nieuws

Amstel Hotel verkocht

Hotel

Het befaamde Amstel Hotel komt in Amerikaanse handen. De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft het bedrijf overgenomen van Intercontinental. Intercontinental blijft de komende dertig jaar het roemruchte hotel uitbaten.

Amstel Hotel verkocht

Dat meldt Het Parool. Ruim enige tijd stond het Amstel Hotel in de etalage. Intercontinental betrok het Amsterdamse hotel in een grotere deal met hotels in Frankfurt, Cannes, Madrid, Wenen, Rome en Boedapest. De totale transactie kost Morgan Stanley 634 miljoen euro. Wat daarin het aandeel is van het Amstel Hotel, is niet bekendgemaakt.

‘Voor ons gaat helemaal niets veranderen’, meldt resident-manager Jan-Paul Kroese van het Amstel Hotel in Het Parool. ‘Morgan Stanley laat het management geheel aan ons over. Zij zien zichzelf echt als financiële partij’.

Morgan Stanley heeft beloofd zestig miljoen euro te investeren in de aanwinsten. Of er ook geïnvesteerd wordt in het Amstel Hotel, is niet duidelijk. Het hotel werd onlangs gerenoveerd al merkt Kroese op dat er nog wel een wensenlijstje is.

Reageer op dit artikel