nieuws

Amstel Hotel wil grote naam als chef

Hotel

Het Amstel Hotel wil voor de vertrekkende chef-kok Edwin Kats een grote naam aantrekken. Het Amsterdamse tophotel denkt aan een gearriveerde topkok, waarbij een franchisevorm mogelijk is. Amstel-directeur Hendrik Bosch reageert op geruchten.

Amstel Hotel wil grote naam als chef

Amstel-directeur Hendrik Bosch noemt geen namen maar laat in een interview met Misset Horeca doorschemeren dat de opvolger van Kats bij La Rive een franchise kan zijn van Ducasse, Gagnaire of zelfs de Nederlandse topkok Jonnie Boer of Sergio Herman.

‘We moeten met de nieuwe chef eerst de ster handhaven. En dan weer proberen om de tweede terug te krijgen. Een vermelding in de Guide Michelin met een ster is voor onze uitstraling, nationaal en internationaal, van groot belang’, aldus Bosch in Misset Horeca.

Executive chef

Bosch vervolgt: ‘Het kan een Nederlandse sterrenchef zijn die zijn restaurant verkoopt en liever hier aan de slag gaat. Maar het kan ook om een grote Franse naam gaan die het restaurant erbij neemt. Denk aan Ducasse, Gagnaire, Robuchon of Rostang. Ik voer gesprekken met de Fransen om te kijken of ze interesse hebben in Amsterdam’.

Bosch gaat de komende weken inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Voorop staat dat het hotel gastronomische ambities blijft koesteren. De functie van de vertrekkende Kats wordt opgeknipt. Bosch zoekt een executive chef voor banqueting, brasserie en de roomservice, en een chef de cuisine voor het sterrestaurant.

Jalhaij

Bosch heeft de hint van Pascal Jalhaij gelezen. De voormalige tweesterrenchef van restaurant Vermeer zou een terugkeer op het hoogste niveau bij La Rive niet uitsluiten. ‘Ook deze optie houd ik open’, aldus Bosch, die zegt er niet op uit te zijn een talentvolle souschef weg te kapen uit een bekend restaurant.

Zie ook

Reageer op dit artikel