nieuws

Amsterdam duur, Brussel koopje

Hotel

Overnachten in Amsterdam wordt steeds duurder. Althans, volgens het halfjaarlijkse overzicht ‘Weekendje weg’ van het ING Economisch Bureau. De Nederlandse hoofdstad is bijvoorbeeld twee keer zo duur als Brussel.

Amsterdam duur, Brussel koopje

Dat meldt De Telegraaf. Voor twee nachten in een driesterrenhotel betaal je in Amsterdam gemiddeld 230 euro’, vertelt ING-econoom Marten van Garderen in het artikel. ‘In Brussel kost dat maar 115 euro.’ Alleen in Londen betaal je volgens hem meer dan in Amsterdam.

De Belgische hoofdstad is overigens een koopje in Europa. Een weekeindje voor twee personen kost er ongeveer 400 euro, dat is bijna 100 euro minder dan een verblijf in onze hoofdstad.

Ook voor andere steden lopen de kosten flink uiteen, zo stelt Van Garderen. Een hotelovernachting in Londen is bijvoorbeeld vier keer duurder dan een verblijf in Istanbul. Rome is de duurste stad van Europa.

Reageer op dit artikel