nieuws

Amsterdam krijgt twee nieuwe Hilton-hotels

Hotel

Amsterdam krijgt er de komende jaren twee nieuwe Hilton-hotels bij. De groei is onderdeel van de plannen van de Hiltongroep om het aantal hotels in Europa in vijf jaar te verdubbelen.

Amsterdam krijgt twee nieuwe Hilton-hotels

Dat meldt Het Parool. De uitbreiding betekent voor Hilton binnen twee jaar een verdrievoudiging van het aantal hotels in de hoofdstad. Het heeft twee hotels onder eigen naam, aan de Apollolaan (50 jaar in 2012) en op Schiphol.

Begin 2013 opent een vestiging van het topmerk Waldorf Astoria aan de Herengracht en het onlangs overgenomen Mint Hotel op het Oosterdokseiland opereert inmiddels onder de vlag van zustermerk Double Tree.

Waar de twee nieuwe hotels komen, is nog niet bekend. De definitieve plannen worden deze zomer bekendgemaakt. Naar verwachting zal het gaan om de ‘middenklassemerken’ Hilton Garden Inn en Hampton.

Patrick Fitzgibbon, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe hotels in Europa en Afrika, vertelt in het artikel dat Amsterdam een aantrekkelijke groeimarkt is. Hotels presteren er volgens hem goed, ondanks de crisis. Hij is van mening dat de groeimogelijkheden in Europa nauwelijks onderdoen voor die in Azië.

Hilton wil ook in andere Nederlandse steden hotels openen.

Reageer op dit artikel