nieuws

Amsterdam op één na duurste overnachtstad

Hotel

Amsterdam is de op één na duurste stad om te overnachten. ING Economisch Bureau liet daar onderzoek naar doen.

Amsterdam op één na duurste overnachtstad

Voor een overnachting in een driesterrenhotel komt de rekening al gauw boven de 100 euro uit, schrijft Het Laatste Nieuws.

Londen

In Londen zijn toeristen voor een hotelovernachting veruit het meest kwijt. ‘Dat kunnen de gratis musea ter plaatse niet compenseren’, aldus de krant.

Rome

Rome is de duurste stad voor een stedentrip. Dat komt vooral door de reis er naartoe. ‘Voor een retourticket ben je al bijna 250 euro kwijt’, schrijft HLN. Daarbij heeft ING het laatste weekend van mei als vergelijkingspunt gekozen. ‘Alleen al het vervoer kost meer dan een volledig weekendje Brussel’, hemelt de Belgische krant haar eigen hoofdstad nog een beetje op.

Praag en Parijs

Een weekendje Praag is ter plekke het goedkoopst, gevolgd door Istanboel. Vanwege de lage lokale vervoerskosten is Parijs ook een goede gegadigde voor een stedentrip. Na datzelfde Parijs is Kopenhagen dan weer het minst voordelig als het om eten en drinken gaat.

Reageer op dit artikel