nieuws

Amsterdam sluit hotels en restaurant op Damrak

Hotel

Hotel Delta, hotel de Korenaar, hotel De Keizerhof en het Italiaanse restaurant Silicio moeten hun deuren sluiten. De gemeente Amsterdam heeft de vergunningen van deze vier horecazaken ingetrokken vanwege het risico van witwasserij.

Amsterdam sluit hotels en restaurant op Damrak

De panden zijn eigendom van zakenman Asaf Barazani. Hij bezit zo’n vijftien panden op het Damrak. Familieleden van hem exploiteren de hotels en restaurants, zo meldt het Parool. Amsterdam wil het Damrak de komende jaren herscheppen als de rode loper van de stad.

Samenwerkingsverband

Barazani vormt daarbij een groot obstakel. Zelf beweert hij overigens met de zaken in zijn panden niets te maken te hebben. Maar de gemeente trekt dit in twijfel. ‘Wij zien het als een zakelijk samenwerkingsverband. Zijn vrouw is bijvoorbeeld aandeelhouder van het Delta Hotel en van Silicio.’

Het intrekken van de vergunningen gebeurt op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob).

Reageer op dit artikel