nieuws

Amsterdam wil illegale hotels uitroeien

Hotel

De gemeente Amsterdam bindt de strijd aan met illegale hotels in de stad. De gemeentelijke Dienst Wonen gaat daartoe samen met de brandweer en de Belastingdienst in de herfst een grote controleactie houden.

Amsterdam wil illegale hotels uitroeien

Een woordvoerder van de Dienst Wonen bevestigde dinsdag een bericht hierover in Het Parool.

De gemeente schat dat enkele honderden inwoners van Amsterdam hun woning aan toeristen verhuren terwijl dat niet mag. Het gaat vooral om huurwoningen. De slaapplekken voldoen vaak niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Ook veroorzaken de gasten overlast en is er sprake van oneerlijke concurrentie met bonafide hotels.

Vorige week ontdekte de gemeente bij een controleactie nog tien illegale hotels. Negen exploitanten moeten hun werkzaamheden staken, anders kunnen ze rekenen op een dwangsom. Een ‘hoteleigenaar’ was al eens eerder over de schreef gegaan en moet nu 10.000 euro betalen.

Reageer op dit artikel