nieuws

Amsterdams hotel The Dylan verkocht

Hotel

Het luxueuze Amsterdamse hotel The Dylan is verkocht. Het hotel komt in handen van een Iers investeringsvehikel van private financiers. De overname moet snel leiden tot een uitbreiding van het vijfsterrenhotel.

Amsterdams hotel The Dylan verkocht

De koper van het hotel aan de Keizersgracht is Vitonia, een investeringsvehikel van private financiers. Met Vitonia wil The Dylan snel uitbreiden. Vitonia neemt het bedrijf over van de Britse vastgoedinvesteerder Apollo Real Estate.

‘We willen er, afhankelijk van de mogelijkheden, vijftien tot twintig kamers bij’, laat general manager René Bornmann van The Dylan weten op de site van Het Parool.

De afgelopen drie jaar was het Britse Hamilton de exploitant van het hotel. Ook die vertrekt nu de verkoop een feit is. ‘Het management komt nu volledig in eigen handen’, stelt Bornmann.

De nieuwe eigenaar Vitonia is geen onbekende in de hotellerie. Het is tevens eigenaar van hotel The Hempel in Londen. Dit hotel is ontworpen door Anouschka Hempel, eveneens de ontwerpster van de voorganger van The Dylan, hotel Blakes.

Hotel The Dylan werd negen jaar geleden opgezet, toen nog onder de naam Blakes. René Bornmann kwam in 2005 naar het hotel. Daarvoor werkte hij in het Amstel Hotel.

Reageer op dit artikel