nieuws

Amsterdamse hotels hanteren hoogste parkeertarieven

Hotel

Hotels in Amsterdam met een eigen betaalde parkeergelenheid vragen gemiddeld 29,91 euro per voertuig per nacht. Dat is flink meer dan de nummer twee Den Haag. Het Amstel Hotel is met 65 euro per voertuig per nacht het duurst. Dat en meer blijkt uit een onderzoek van LookingforBooking.com, de hotelvergelijkingssite van internetondernemer Ben Woldring.

Amsterdamse hotels hanteren hoogste parkeertarieven

Uit het onderzoek van LookingforBooking.com blijkt dat in Amsterdam 52 van de 332 hotels over een eigen parkeerplaats beschikt. Bij 45 hiervan moet de gast betalen. Het gemiddelde parkeertarief deze Amsterdamse hotels met een eigen parkeergelegenheid bedraagt 29,19 euro.

Den Haag staat met 17,31 euro ver achter op de tweede plaats in de top 5 van steden met de hoogste gemiddelde parkeertarieven voor hotels. Gevolgd door Maastricht (16,94 euro), Schiphol (16,77 euro) en Rotterdam (13,85 euro).

InterContiental Amstel Amsterdam is met 65 euro per voertuig per nacht het duurste hotel in Amsterdam. Gevolgd door Hotel de l’Europe (57,50 euro). Het Renaissance Amsterdam Hotel, Sofitel Amsterdam The Grand en Radisson Blu Hotel City Centre vragen 50 euro. Het relatief onbekende Warwick Park Hotel brengt 49 euro in rekening en NH Barbizon Palace 47,50 euro.

Mede-eigenaar van LookingforBooking.com, Gerlof Bos, stelt dat het verstrekken van parkeertarieven van hotels belangrijk is voor zoekende en boekende consumenten. ‘Het kan namelijk in de oriëntatiefase van belang zijn om voor een bepaald hotel te keizen. Gasten worden dan niet meer verrast wanneer ze voor de slagboom staan’, aldus Bos.

LookingforBooking.com is een hotelprijzen zoekmachine met tarieven van ruim 37 boekingssites zoals Booking.com, Hotels.nl en van grote ketens als BestWestern.com, Hilton.com en Bastiohotels.nl. Op de site kunnen alle 2.320 hotels in Nederland en meer dan 31.000 hotels in Europa met elkaar worden vergeleken. De site is in de zomer van 2009 gestart en maakt onderdeel uit van de vergelijkingssites van internetondernemer Ben Woldring.

Reageer op dit artikel