nieuws

Amsterdamse tophotels kritisch over nieuwe cao

Hotel

Amsterdamse tophotels hebben vragen gesteld aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao. Eerder schreef de G7, een samenwerkingsorganisatie van restaurantverenigingen, een krachtige brief waarin zij pleitten voor bevriezing dan wel daling van de lonen.

Amsterdamse tophotels kritisch over nieuwe cao

De commissie Vier- en Vijfsterrenhotels Amsterdam laat bij monde van voorzitter Marcel van Aelst van het Okura hotel weten een e-mail te hebben gestuurd naar KHN afdeling Amsterdam waarin het om uitleg vraagt.

‘We willen precies weten wat er voor onderhandelingsresultaat ligt. Zeker in deze tijd waarin het in de Amsterdamse hotellerie niet eenvoudig is, moeten we goed kijken naar wat we afspreken met de vakbonden’, aldus Van Aelst.

Tophotels Amsterdam

Van Aelst laat weten dat er tussen nu en drie weken een bijeenkomst is van de commissie waarin de Amsterdamse tophotels zijn vertegenwoordigd. ‘Daar komt dit zeker aan de orde. Ik heb met veel collega’s gesproken en die zijn niet echt blij. We moeten kijken wat wel en wat niet kan’.

Twee weken geleden liet de G7 in een brief aan KHN weten niet blij te zijn met de voorgestelde loonsverhoging in de nieuwe cao. De G7 stelde voor om de salarissen te bevriezen. De FNV Horecabond noemde het voorstel van de G7 ‘paniekvoetbal’.

Horecamedewerkers

Begin januari kwamen KHN en FNV een onderhandelingsakkoord overeen. De vakbond was er als de kippen bij om in de media te melden dat horecamedewerkers er de komende twee jaar 1,5 procent salaris bij krijgen. KHN temperde het euforische geluid van de vakbonden door te stellen dat er nog geen akkoord is omdat de achterban nog moet beslissen.

Reageer op dit artikel