nieuws

Anthurium meest geschikte bloem in hotellobby

Hotel

Den Anthurium is de meest geschikte bloem voor een hotellobby. Dit zeggen onderzoekers van de Wageningen Universiteit. ‘Wij bevelen grote bloemen zoals de anthurium aan voor een hotellobby. Witte lelies en witte rozen zijn vooral geschikt voor begrafenissen en de kerk.

Anthurium meest geschikte bloem in hotellobby

Designliefhebbers waarderen een amaryllis, een bosje chrysanten of tulpen komt op tafel bij mensen die hun huis traditioneel inrichten.

Vergaderen

Volgens het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van het Productschap Tuinbouw kan een goed verzorgd boeket bloemen op een vergadertafel de uitkomst van de vergadering positief beïnvloeden. Zonder dat de deelnemers het merken, verdwijnen eventuele negatieve gevoelens en gedachten naar de achtergrond door het zien en ruiken van een bloemetje.

Volgens de wetenschappers is het vastgesteld dat mensen iemand die een bloemetje bij zich heeft, vrolijk, aardig, warm en ondernemend vinden. Het geven van een boeket zorgt ervoor dat de ontvanger de gever niet als arrogant, verlegen of achterdochtig ervaart.

Reageer op dit artikel