nieuws

‘Antiallergische’ kamers bij Plaza

Hotel

Hotel Park Plaza Mandarin in Eindhoven heeft donderdag zijn gerenoveerde pand met twaalf antiallergische hotelkamers geopend. De stijging van het aantal mensen met allergieën in Nederland is de reden voor deze ‘gezondheidsmove’ van het hotel.

‘Antiallergische’ kamers bij Plaza

In de twaalf kamers, waaronder een suite, ligt geen vloerbedekking, maar hout op de vloer. Er hangen geen gordijnen en op de bedden liggen antiallergische donzenen dekbedden.

‘Steeds meer gasten komen met vragen die gerelateerd zijn aan allergie. Zo willen mensen weten wat voor kussens we hebben en of er antiallergische zeep aanwezig is’, vertelt hotelmanager Nieske van Klinken.

‘Hotels richten zich in het algemeen meer op het thema gezondheid, als een logisch gevolg op de wellnesstrend. In de toekomst zullen hotels ook relaxkamers aanbieden of speciale lampen in de kamers neerzetten die helpen sneller van je jetlag af te komen’, ziet Gerk van der Poll, verkoopdirecteur Benelux van Park Plaza Hotels.

Bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN) sector Hotel bevestigt voorzitter Frans Hazen de trend dat hoteliers meer kijken naar de gezondheidskanten van een hotelkamer. Dat gebeurt ook door het gebruik van bijvoorbeeld speciale filters die de lucht constant reinigen. ‘Door veranderingen in het milieu zijn mensen bevattelijker voor allerlei allergieën’, zegt Hazen.

Het zijn variaties op de vraag die restaurants, ook in hotels, steeds meer krijgen naar vegetarisch of glutenvrij eten. ‘Met die tendens moet je toch steeds meer rekening houden’, vindt Hazen.

Niet iedereen is echter gediend van een houten vloer in een hotelkamer. Van Klinken: ‘Er is al een gast met zijn koffer terug naar beneden gekomen om een kamer met vloerbedekking te vragen. Hij vond een houten vloer helemaal niks voor in een hotel.’

Reageer op dit artikel