nieuws

Apollo Museumhotel wisselt gm

Hotel

Het Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre heeft in Gönül Uyanik een nieuwe general manager gevonden. Zij komt van het Apollo Hotel Utrecht City Centre, en volgt in Amsterdam Jacob de Graaff op.

Uyanik werkt sinds 2006 voor Apollo Hotels, en was tot drie weken geleden general manager van het Apollo hotel in Utrecht.

De Amsterdamse hotellerie is voor haar geen onbekend terrein, want Uyanik werkte in het verleden bij de Amsterdamse hotels Le Méridien en Krasnapolsky, onder andere als area revenue manager.

Met het Apollo Museumhotel heeft ze grote plannen, laat Uyanik weten. Ze ziet het als een mooie uitdaging het recent vernieuwde hotel weer op de kaart te gaan zetten. ‘Voor Apollo het overnam was het een heel ander hotel. Wat betreft het gebouw en de locatie zijn alle ingrediënten aanwezig om er een top Apollo hotel van te maken.’

Uyanik wil in ieder geval het aantal kamers fors uitbreiden. Daarvoor is een naastgelegen pand aangekocht. ‘Dit jaar moeten er 16 kamers bij, volgend jaar dan nog eens veertig’, zegt ze. Aangezien alle nieuwe kamers in het belendende pand komen, zullen gasten weinig tot niets van de verbouwing merken.

Het vertrek van Jacob de Graaff kwam wat plotseling, maar het was ‘tijd om wat anders te gaan doen’, aldus De Graaff. Hij is nu voor drie maanden aan de slag als coach yield en revenue bij Eden Hotels. ‘Maar dat is een tussenstation. Ik ben met verschillende dingen bezig voor daarna.’

Reageer op dit artikel