nieuws

Apollo neemt Golden Tulip Papendrecht over

Hotel

Apollo Hotels & Resorts neemt per direct de exploitatie van Golden Tulip Papendrecht over. Het pand blijft in eigendom van Next Real Estate BV en wordt middels een langlopende overeenkomst verhuurd aan Apollo.

Apollo neemt Golden Tulip Papendrecht over

Apollo-topman Bas Tolmeijer noemt de jongste aanwinst een prachtig bedrijf dat vooral regionaal een sterke positie heeft verworven. Tolmeijer: ‘De locatie betekent een strategische uitbreiding van ons portfolio, waardoor we onze relaties en vaste gasten een nieuwe bestemming kunnen bieden’.

Vastgoedeigenaar Next Real Estate over de keuze voor Apollo Hotels & Resorts: ‘Na de aankoop van Golden Tulip Papendrecht en de omliggende gronden in 2009, zijn onze plannen voor het gebied verder uitgewerkt. Er wordt een compleet nieuw hotel gebouwd op vijftig meter van de huidige locatie dat 86 kamers zal omvatten met zalen en restauratieve voorzieningen’, aldus Arjen van Houwelingen van Next Real Estate.

Apollo Hotels & Resorts

Van Houwelingen vervolgt: ‘Apollo Hotels & Resorts beschikt over de juiste expertise om de bouw te begeleiden, de opening te verzorgen en gelijktijdig de bestaande accommodatie te exploiteren’.

Het hotel zal worden geleid door Vincent Pahlplatz, afkomstig van het vijfsterrenhotel Crowne Plaza Den Haag Promenade, dat ook wordt geëxploiteerd door Apollo Hotels & Resorts. Pahlplatz is de vijfde persoon uit de ‘talent pool’ van Apollo die een eigen hotel gaat leiden. ‘Daar zijn we erg trots op, maar we kunnen nog meer talenten gebruiken’, aldus Tolmeijer, die hoopt dat hoteltalenten zich bij zijn organisatie melden.

Met de realisatie van de nieuwbouw van het hoteldeel is een totale investering gemoeid van ruim 7 miljoen euro. De nieuwe ontwikkeling omvat bovendien een openbaar zwembad, een sportcentrum en een parkeergarage. Naar verwachting zal het nieuwe hotel in 2012 worden geopend.

Reageer op dit artikel