nieuws

ATCB: Horeca tevreden met Giro

Hotel

Amsterdamse horecaondernemers zeggen tevreden te zijn over de Giro d’Italië. De afgelopen dagen bezochten naar schatting 350.000 mensen de start van de wielerronde. Vooral hotels deden goede zaken.

ATCB: Horeca tevreden met Giro

Een woordvoerder van het Amsterdams toerisme en Congresbureau (ATCB) meldt in Het Parool dat de hotels in en rond de stad goed vol zaten afgelopen dagen. Volgens het ATCB heeft Giro de stad vele miljoenen euro’s opgeleverd.

De gemeente rekende vooraf op een extra omzet van zo’n 25 miljoen euro. De exacte cijfers over de opbreng door de komst van de Giro wordt later bekendgemaakt. Het binnenhalen van het wielrenspektakel kostte de gemeente Amsterdam circa 5,5 miljoen euro.

Vooral de media-aandacht moet een positief effect op Amsterdam hebben, stelt ATCB. ‘De wereldwijde media-aandacht levert Amsterdam de komende jaren ten minste het dubbele op van wat er de laatste vier dagen de kassalades binnenstroomde’, aldus een ATCB-woordvoerder op Parool.nl

Reageer op dit artikel