nieuws

ATCB: meer aandacht voor omliggende landen

Hotel

Extra bezoekers uit België, Duitsland en Groot-Brittannië moeten de pijn voor het toerisme, en dus ook de horeca, als gevolg van de economische crisis verzachten. Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) gaat de komende jaren extra marketingactiviteiten inzetten op met name Duitsland, België en Groot-Brittannië.

ATCB: meer aandacht voor omliggende landen

Dat laat ATCB weten in navolging van de presentatie van zijn Strategisch Marketing- en Communicatie Plan voor 2009-2012 (SMCP) op 18 november in de Theaterzaal van de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Naast extra bezoekers trekken uit de ons omliggende landen, gaat ATCB het gehele Metropool-gebied in zijn strategische plannen betrekken. De Amsterdam Metropolitan Area beslaat globaal het gebied tussen Zandvoort, Zaanstreek, Almere en Het Gooi.

Hermitage

Vanaf 2010 verwacht ATCB een herstel van het aantal overnachtingen in Amsterdam en de regio. Voorwaarde is wel dat de plannen van het SMCP worden uitgevoerd en de hotelcapaciteit in Metropool Amsterdam snel wordt uitgebreid.

De doelstellingen van het vorige SMCP en ATCB zijn ruimschoots gehaald, meldt ATCB. Tussen 2003 en 2007 groeide het aantal overnachtingen in Amsterdam met ruim 16 procent tot 8,8 miljoen. De bestedingen namen toe met 35 procent tot een omzet van 5,5 miljard euro.

Filmmuseum

ATCB verwacht een positief effect op het bezoek aan Amsterdam van diverse nieuwe en vernieuwde musea en attracties. Zo openen in 2009 Hermitage Amsterdam en het Stedelijk Museum, een jaar later gevolgd door het Scheepvaartmuseum en het Filmmuseum.

De laatste tijd heeft Amsterdam te kampen met vooral een terugloop van het aantal toeristen uit de Verenigde Staten. Door de dure euro en door de gevolgen van de kredietcrisis in de VS is Amsterdam voor Amerikanen minder interessant geworden.

Reageer op dit artikel