nieuws

‘Barkeepers saboteerden telsysteem

Hotel

De ontslagen barkeepers van het Amsterdamse Hotel Arena saboteerden het automatische telsysteem dat op het bier en fris zit. Zo konden ze aan het eind van de avond ongemerkt geld uit de kassa halen. Dat meldt directeur Paul Hermanides over de fraude die dertien barkeepers pleegden in Club Arena.

‘Barkeepers saboteerden telsysteem

‘Ik denk dat de fraude langzaam begonnen is’, aldus Hermanides in Het Parool. ‘De eerste keer namen mensen misschien een tientje, omdat ze vonden dat ze zo hard gewerkt hadden. Dat werd langzaam meer. Aan het einde vroegen ze aan elkaar: hoeveel heb jij vanavond vrijgespeeld?’.

Begin deze week kwam naar buiten dat dertien barkeepers van Club Arena, onderdeel van Hotel Arena, voor minimaal 200.000 euro uit de kas hadden genomen. De horecamedewerkers kregen ontslag aangezegd. Hermanides heeft nog geen aangifte gedaan , omdat hij nog onderhandelt met de zondaren over het terugbetalen van de schade.

Hermanides heeft inmiddels een nieuw team barkeepers ingehuurd. Hij zegt twee dingen te hebben geleerd van de fraudezaak. ‘We hebben niet streng genoeg gecontroleerd. Dit ga ik absoluut uit mijn bedrijf bannen. Ook heb ik besloten niet cynisch te worden over de mensheid. Ik wel geen zure, rechts ondernemer worden.’

Reageer op dit artikel