nieuws

Bart Vringer nieuwe directeur Accor

Hotel

Bart Vringer is de nieuwe Operationeel Directeur van Accor Hotels Nederland. Vringer volgt Remco Groenhuyzen op, die eind vorig jaar general manager werd van Novotel Amsterdam City. Vringer, die de merken Ibis, Etap en Formule 1 gaat leiden, is geen onbekende voor Accor.

Bart Vringer nieuwe directeur Accor

Vringer (1960) is afkomstig van Compass Group PLC, waar hij vanuit het hoofdkantoor in Parijs de functie van Executive Director Marketing, Sales & International Clients binnen de Europese divisie vervulde.

De kennismaking van Vringer met Accor dateert van 1984 toen hij in zijn geboortestad Eindhoven werd aangesteld als Banquet Manager bij Sofitel Cocagne. Vier jaar later volgde zijn benoeming tot gm van Novotel Venlo.

In 1989 kreeg hij de opdracht Novotel Rotterdam Brainpark te ontwikkelen en openen. Vervolgens ging hij de grens over en startte in Brussel met de renovatie van Novotel Brussels Airport.

Vringer, die vorig jaar een sabbatical nam, ziet uit naar zijn nieuwe functie. ‘Met deze baan keer ik terug in een omgeving die mij altijd sterk heeft geïnspireerd. De operationele kant van het hotelwezen vind ik uitermate boeiend. Dat ik me nu ga bezighouden met drie verschillende hotelmerken (Ibis, Etap en Formule 1, red.), zie ik als een fantastische uitdaging’, aldus Vringer.

Reageer op dit artikel