nieuws

Beatleshotel eindelijk open

Hotel

Nadat het al twee maal was uitgesteld is het eerste Beatleshotel, het Hard Days Night Hotel, nu toch eindelijk open. Het boutiquehotel in Liverpool, de thuisstad van de legendarische popgroep, is volledig gevuld met Beatles-memorabilia.

Beatleshotel eindelijk open

De opening is in totaal ruim twee jaar later uitgevallen dan aanvankelijk gepland. Eerst gooiden de erven van de bandleden roet in het eten, afgelopen november waren er tegenvallers bij de bouw. De plannen ontstonden overigens al in 2001.

Initiatief

Liverpool is dit jaar culturele hoofdstad van Europa, dus het komt de stad zeer gelegen dat Hard Days Night Hotel nu toch open is.

De naam van het hotel is een verwijzing naar de Beatlesfilm en het gelijknamige bijbehorende album A Hard Day’s Night uit 1964. Het hotel zelf is een initiatief van een Liverpoolse touroperator die al jaren Beatles-rondleidingen door de stad verzorgde.

Witte vleugel

Het 110 kamers tellende hotel ligt in het hart van ‘Beatles Quarter’, op een steenworp afstand van de beroemde Cavern Club, waar de band groot werd.

De meest opvallende kamers zijn de luxe John Lennon en paul McCartney suites, met onder andere een witte vleugel van Lennon en schilderijen gemaakt door de bandleden.

Ook herbergt het hotel twee restaurants, twee bars en een trouwsuite, meldt Hotels magazine.

Zie ook:

Reageer op dit artikel