nieuws

Bed & Breakfast leuke schnabbel in crisistijd

Hotel

Steeds meer mensen beginnen een een Bed & Breakfast. Op dit moment zetten zo’n 5000 Nederlanders thuis de deuren open voor gasten en hebben zo een leuke bijverdienste in crisistijd.

Bed & Breakfast leuke schnabbel in crisistijd

Dit blijkt uit cijfers van toeristisch onderzoeksbureau NRIT en de koepelorganisatie van Bed & Breakfast exploitaties, BBN. Van alle B&B’s is 85 procent de afgelopen negen jaar gestart. Ruim 20 procent van alle respondenten is in 2008 met een B&B begonnen. Vooral in de provincies Noord-Brabant (17 procent), Noord-Holland (14 procent), Zuid-Holland en Gelderland (beide 13 procent) en Limburg (9 procent) is een hoge concentratie B&B’s.

2-persoonskamer kost 62 euro

De meeste B&B’s (35 procent) hebben twee gastenkamers, gevolgd door 30 procent met één kamer en 17 procent met drie kamers. De rest van de B&B’s heeft 4 tot 7 kamers. Een kamer voor twee personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting kostte in een gemiddelde Nederlandse B&B in 2008 62,30 euro, in 2009 was dat 65 euro.

Reageer op dit artikel