nieuws

Bed-in for Peace exposities in Hilton amsterdam

Hotel

In Hilton Amsterdam zal een overzichtstentoonstelling plaatsvinden van foto’s op groot formaat met achtergronden rond het centrale thema ‘vrede’. Daaruit wordt een selectie gekozen van 40 unieke beelden, gemaakt tussen 1969 en 2009, die laat zien wat Nederland heeft voortgebracht op illustratief fotografiegebied binnen dit thema.

Bed-in for Peace exposities in Hilton amsterdam

Een ander deel van de foto-expositie in Hilton Amsterdam toont een beeldend overzicht van de gebeurtenissen tijdens de Bed-in for Peace door Nico Koster, Govert de Roos, Cor Jaring, Claude Vanheye en Nico van der Stam († 2000).

Deze latere fotografen van naam en faam waren er destijds bij en stuurden hun eigen visuele visie op de happening de wereld over. In maart zullen hun wereldberoemde, unieke foto-reportages van toen te zien zijn. Ook eerder verloren gewaand werk wordt 40 jaar na dato voor het eerst tentoongesteld.

Bed-in for peace

John Lennon en Yoko Ono verbleven tijdens hun huwelijksreis in maart 1969 zeven dagen lang in bed, op kamer 702. Met slechts één missie: de wereld wakker schudden. Zij spraken met de internationale pers over vrede. Met hun Bed-in for Peace werd voor het eerst bewust aandacht voor een boodschap gevraagd via de massamedia door een prominent wereldburger.

Gedurende de maand maart en in het bijzonder in de week van 21 – 29 maart 2009 zullen behalve in Hilton Amsterdam ook elders in de hoofdstad (foto)exposities en activiteiten plaatsvinden die de historische Bed-in for Peace herdenken.

Reageer op dit artikel