nieuws

Bed&breakfast-overnachting kost € 69

Hotel

De gemiddelde besteding in een bed & breakfast-accommodatie in ons land bedraagt 69 euro. Dat en meer blijkt uit recent onderzoek over de steeds populairder wordende logiesvorm. Het aantal b&b-accommodaties neemt snel toe.

Bed&breakfast-overnachting kost € 69

De gemiddelde prijs van een overnachting in een b&b-accommodatie van 69 euro is gebaseerd op een bezetting van twee personen inclusief toeristenbelasting en ontbijt.

Verder blijkt uit onderzoek van Bed & Breakfast Nederland (BBN) en NRIT Media dat een gemiddelde b&b-accommodatie 2,5 gastenkamers telt en over 5,3 slaapplaatsen beschikt. Een gemiddelde b&b heeft op jaarbasis 159 gasten op bezoek, de tezamen 342 overnachtingen realiseren. Juni, juli en augustus zijn de drukte maanden en vrijdag, zaterdag en zondag de drukte weekdagen.

4.000 b&b’s

Een gemiddelde Nederlandse b&b heeft een jaaromzet van tussen de 10.000 en 12.000 euro. De omzet uit overnachtingen bedroeg in 2006 gemiddeld 8.450 euro. Een b&b heeft jaarlijks 4.753 euro aan kosten. In een b&b-bedrijf werken eigenaren en personeel gezamenlijk gemiddeld 23 uur per week.

Het aantal b&b-adressen in ons land is de laatste vijf jaar meer dan verdubbeld. Op dit moment telt ons land naar schatting vierduizend b&b’s. Daarvan zijn er ruim tweeduizend aangesloten bij brancheclub Bed & Breakfast Nederland. De meeste b&b’s bevinden zich in Noord-Holland en Gelderland.

Reageer op dit artikel