nieuws

Bedluis duikt ook op in Brusselse hotels

Hotel

In navolging van New York en Parijs, heeft de bedwants nu ook de Brusselse hotels in een houdgreep. In veertig procent van de budget én luxe hotels is de luis ’s nachts actief, zo meldt het Nieuwsblad.

Bedluis duikt ook op in Brusselse hotels

De luizen nestelen zich graag in een warm bed. Aanvankelijk merkt de gast er niets van, maar ’s nachts of de volgende morgen wordt hij wakker met flinke jeuk. De beestjes zijn moeilijk te bestrijden, omdat ze ongevoelig zijn geworden voor verdelgingsmiddelen als DDT.

De bedluisplaag richtte in New York al veel schade aan, maar is aan een opmars bezig vanwege het toenemende internationale verkeer. Zakenmensen en toeristen smokkelen hen onbewust mee via vliegtuigstoelen en reiskoffers.

De bedwantsen zijn geen teken van slechte hygiëne of een vieze kamer. ‘Zelfs in de meest chique kamer kunnen ze opduiken. Het volstaat dat een Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse hotelgast de beestjes meebrengt in zijn bagage’, zegt Conrad Vermote van verdelgingsbedrijf Pest uit Roeselare in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Hoewel het hebben van bedluizen niet samenhangt met slechte hygiëne, geven hotels niet graag toe dat ze er last van hebben. ‘Het hotel hangt een schadeclaim boven het hoofd, hoewel het vaak de klagers zelf zijn die de beestjes hebben binnengeloodst. En het is ook nog eens slechte reclame.’

Volgens Vermote is voor het bestrijden van de luis, snelheid de grootste vriend van de hotelier. ‘Zolang ze maar snel worden gedetecteerd en onmiddellijk verdelgd. Zo niet, dan belandt het bedlinnen in de voorraadkamer van de kamermeisjes, en kan het diertje zich razendsnel verspreiden. Dan zit je pas echt met een probleem.’

Reageer op dit artikel