nieuws

Belgische hotels willen rampenfonds

Hotel

Belgische hotels pleiten voor de oprichting van een rampenfonds. Uit dit fonds zal de schade moeten worden betaald als gevolg van bijvoorbeeld het stilleggen van het vliegverkeer door de aswolk die boven West-Europa hangt.

Belgische hotels willen rampenfonds

Ook de hotels in België krijgen te maken met veel annuleringen van gasten die hun hotel niet kunnen bereiken of van congressen die geen doorgang vinden.

Veel annuleringen

Manager Christophe Voet van hotel Martin’s in Brugge krijgt ‘heel veel’ annuleringen binnen. ‘Voor zondagavond moest ik 45 kamers in één keer annuleren. Ook een Japanse groep die donderdag moest aankomen voor drie nachten, zegde af. Hun touroperator schrapte de reis naar Europa. Daarnaast zeggen heel wat zakenmensen af die komen voor congressen.’

Hij vraagt samen met collega hoteliers van zijn beroepsvereniging om de oprichting van een rampenfonds. Hij noemt de aswolk de zoveelste tegenslag die zijn hotel moet verwerken. ‘In de kerstvakantie moesten veel Britten annuleren omdat de Eurostar niet reed, en er waren ook de Mexicaanse griep, de hevige sneeuwval in Engeland en de economische crisis.’

Reageer op dit artikel