nieuws

Bende overvalt vijf hotels in één nacht

Hotel

Bij een nachtelijke rooftoer hebben drie extreem gewelddadige mannen in de nacht van maandag op dinsdag vijf hotels in de regio Amsterdam overvallen. Ze gingen daarbij zeer agressief te werk en lieten een spoor van geweld en angst na. Het is zelden voorgekomen dat er één branche in slechts een paar uur zo het slachtoffers is geworden van overvallers.

Bende overvalt vijf hotels in één nacht

De rovers begonnen hun tocht om half drie in het Bastion Hotel in Almere. Daar gingen ze via de achterdeur het hotel binnen en sloegen de 58-jarige nachtreceptionist met een vuurwapen. Deze moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De overvallers gingen er met een klein geldbedrag vandaar.

Vanuit Almere gingen de overvallers naar het Gooi waar ze drie verwoedde pogingen deden om het NH Naarden binnen te komen. De doodsbange nachtmanager ging er vandoor en sloot zich op in een hotelkamer. De overvallers gingen er zonder buit vandoor.

Na NH Naarden was Bastion Hotel Bussum aan de beurt. Ook hier lukte het de bende niet om binnen te komen, meldt De Gooi- en Eemlander. Na Bussum sloegen de hotelrovers toe in Diemen. Hier zou een personeelslid zijn mishandeld. Verder was ook nog een hotel in Amsterdam het slachtoffer van de rooftoer.

Reageer op dit artikel