nieuws

Bergère Group start Townhouse hotel

Hotel

In Maastricht opent in september het Townhouse Hotel, een nieuw concept uit de stal van de Bergère Group van Paul Rinkens en Rino Soeters, het ondernemersduo dat eerder aan de wieg stond van onder meer Qbic Hotels. Gasten kunnen in het nieuwe hotel online twitteren met de receptie.

Bergère Group start Townhouse hotel

Het nieuwe hotel komt op de hoek van de St. Maartenslaan in Maastricht, in het pand waar voorheen hotel Le Roi zat. Er wordt al een tijdje gesloopt en gebouwd. Het Townhouse hotel krijgt 69 kamers.

Twitteren

In het Townhouse Hotel in het najaar een pilot waarbij het Twitter-platform op internet als schakel dient. Via wifi toegangspunten kunnen gasten gebruik maken van een persoonlijk dashboard. Sales & marketing manager Maxine Hofman: ‘Het begint bij Twitter. De gast twittert met de receptie en twittert voor een restaurantreservering of een kop soep over vijf minuten’. Volgende week zijn op Twitter updates van de laatste fase van de verbouwing van het Townhouse hotel, onder de Twitternaam townhousehotels.

Eten van een Mosa-bordje

Het Townhouse Hotel is afgestemd op de volgende generatie, op de verwachtingen van de consument van nu en de toekomst, zegt sales & marketing manager Maxine Hofman van Bergère. ‘Na een fase van louter gelikt design is er weer aandacht voor het verleden, afgewisseld met humor en grappige elementen. Je zit als gast in hotel met strak design en eet van een ouderwets Mosa-bordje’.

Stijl, seks en soep

De bedenkers van Townhouse omschrijven het hotel als een mix van seks, stijl en soep. ‘Stijl staat onder meer voor stijlvolle partners als Hästens en Bose. Seks gaat over de gedeelde passie, het gewone dagelijkse leven en een gezellig hotel in Maastricht voor iedereen. Soep is de Maastrichtse cuisine, de luchtige manier waarop je de vernieuwende en goedkope hotelovernachting kunt beleven’.

Anders

Townhouse is anders dan Qbic of Martenslane, de concepten die de club van Rinkens en Soeters eerder in de markt zetten. Hofman: ‘Martenslane was in 2005 de pilot voor Qbic, Qbic zelf is een vastgoedoplossing. We hadden een speciaal bed ontworpen, de Kubi, en daar is een concept omheen bedacht dat zich uitstekend leent voor kantoorpanden. Townhouse is echt een nieuw design hotel’.

Reageer op dit artikel