Berlijns hotel in DDR-stijl

Berlijns hotel in DDR-stijl

Het Berlijnse budgethotel Ostel is volledig in DDR-stijl ingericht. Gasten wanen zich in een ander tijdperk: het tijdperk voor 1989 toen de muur viel.

Vanaf € 9,- per nacht kunnen gasten zich in Ostel weer in de Duitse Democratische Republiek (DDR) wanen. De inrichting is authentiek Oost-Duits. Aan de muren hangen portretten van communistische helden, zoals partijleider Erich Honecker en premier Horst Sindermann.

Het is net alsof de hotelgast continu in de gaten wordt gehouden, zo meldt De Telegraaf. Maar dat is niet zo. Gasten hoeven niet te vrezen voor een hardhandige ondervraging, zo wordt vermeldt op de website van het hotel.

De oprichters willen een stukje Oost-Duitse cultuur vasthouden, maar ze verlangen niet terug naar het regime van destijds. Ze hebben een fascinatie met het leven in Oost-Duitsland. Dit verschijnsel wordt Ostalgie genoemd.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.