nieuws

Beslissing onderwaterhotel E’hoven volgt

Hotel

In Eindhoven liggen plannen klaar voor een hotel dat deels onder water ligt. Het hotel is onderdeel van een enorm nog te bouwen watercomplex, met een duikcentrum, aquarium, restaurant, congres- en sportfaciliteiten en dus een hotel. Deze maand moet duidelijk worden of het complex, Centro Casa, er daadwerkelijk komt.

Beslissing onderwaterhotel E’hoven volgt

Initiatiefnemer KuboSport van Centro Casa is in gesprek met een Franse partij over de exploitatie van alle elementen behalve het duikcentrum, dat kuboSport in eigen beheer wil houden.

KuboSport moet uiterlijk september aan de gemeente Eindhoven laten weten of het de gevraagde prijs voor de grond wil betalen, en dat is weer afhankelijk van de beslissing van het Franse bedrijf, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Als de Fransen toehappen, kan het project volgens Frans Bolk van KuboSport worden uitgevoerd. Als de exploitatie door de Fransen is gegarandeerd, wil een Nederlandse projectontwikkelaar volgens Bolk het project overnemen. Dat bedrijf wordt dan eigenaar.

‘Het wordt een heel spannende maan’, zegt Bolk. Als het Franse bedrijf zou afhaken, ziet het er somber uit. ‘Dan moeten we ons ernstig achter de oren krabben. We hebben er nu al een aantal ton in geïnvesteerd.’

Het complex vergt volgens KuboSport een investering van zo’n honderd miljoen euro. Het recreatiecomplex zou jaarlijks 600.000 bezoekers moeten trekken.

Reageer op dit artikel