nieuws

Best Western distantieert zich van hacker-verhaal

Hotel

Best Western vindt het krantenbericht in de Sunday Herald waarin inbreuk op de beveiliging van informatie van gasten wordt geclaimd, sterk ongefundeerd. De krant meldde dat een hacker gegevens van hotelgasten van 1.312 Best Western-hotels wist te steven en door te verkopen aan de Russische maffia.

Best Western distantieert zich van hacker-verhaal

Best Western laat weten dat de claim van de hacker zoals, gemeld in de Glasgow Sunday Herald, niet nauwkeurig is. Wij hebben geen bewijs gevonden van de sensationele claims die uiteindelijk zijn gedaan door de verslagever van de krant, meldt Best Western.

In de Sunday Herald valt te lezen dat een hacker uit India de gegevens heeft gestolen van alle gasten die het afgelopen jaar een Best Western-hotel hebben bezocht. Het gaat om telefoonnummers en creditcardgegevens van ongeveer acht miljoen gasten. Volgens de krant zijn de gegevens doorverkocht aan de Russische maffia.

De Nederlandse woordvoerder Marjorie van Campen benadrukt dat het probleem zich concentreert op één hotel. ‘Op de computer van een hotel in Berlijn zat een virus. Daardoor is een user id van het reserveringssysteem gebruikt door een hacker. Deze heeft de gegevens van tien gasten bekeken. De besmette computer is direct verwijderd’.

Van Campen vervolgt: ‘Best Western heeft direct de FBI en creditcardmaatschappijen gewaarschuwd. Onze juridische afdeling in de Verenigde Staten onderzoekt nu naar de mogelijkheden om een claim in te dienen tegen de Sunday Herald.’.

Reageer op dit artikel