nieuws

Best Western Haarhuis viert 90-jarig bestaan

Hotel

Het Best Western hotel Haarhuis in Arnhem bestaat deze week 90 jaar. Het hotel gaf donderdag 1 mei, samen met een aantal 90-jarige inwoners van Arnhem, het startsein voor haar jubileumjaar.

Best Western Haarhuis viert 90-jarig bestaan

Directeur-eigenaar Arjen de Vries onthulde samen met de heer Stempher het jubileumlogo. De heer Stempher kent het Haarhuis al vanaf de jaren ‘40. Na de onthulling van het jubileumlogo werden alle aanwezigen door het jarige Haarhuis getrakteerd op een High-Tea.

Het gehele jaar zullen er diverse jubileumactiviteiten georganiseerd worden met als hoogtepunt de gala-avond op zaterdag 11 oktober 2008. Op deze avond zal Karin Bloemen optreden in een speciaal voor Haarhuis geschreven theatervoorstelling.

Haarhuis begon 1 mei 1918 als koffiehuis annex lunchroom waar ook enkele kamers werden verhuurd voor een overnachting. Het etablissement is vernoemd naar de familie Haarhuis, destijds eigenaren van het bedrijf.

In de tweede wereldoorlog is het koffiehuis tijdens de slag om Arnhem geheel verwoest. Na de oorlog is Haarhuis met Amerikaanse Marshall-hulp herbouwd, echter niet als een koffiehuis maar als hotel.

De familie Haarhuis is tot eind jaren ‘60 eigenaar gebleven van het hotel. Tegenwoordig herbergt Haarhuis een volledig gerestyled Best Western Hotel, een brasserie, een multifunctioneel zalencentrum en een bar/lounge.

Meer Best Western berichten:

Reageer op dit artikel