nieuws

Best Western: zes nieuwe Nederlandse hotels

Hotel

Hotelketen Best Western wil volgend jaar in Nederland uitbreiden met zes hotels. Wereldwijd heeft de keten zich tot doel gesteld om in 2012 ongeveer 150 hotels aan zich te binden. Dit jaar waren het er 135.

Best Western: zes nieuwe Nederlandse hotels

Op welke zes nieuwe hotels Best Western duidt, maakt de hotelgroep niet bekend. ‘We streven naar een uitbreiding met zes hotels,’ meldt Wytze van den Berg, directeur Best Western Hotels Nederland.

De focus wereldwijd van Best Western ligt niet op Nederland, maar op het Midden-Oosten, Rusland, Azië en Midden-Europa. In Nederland wil de hotelketen wel zes bestaande BW-hotels ombouwen naar het nieuwe label Best Western Plus. Het eerste hotel dat dit merk draagt is het in aanbouw zijn de hotel in Gouda.

Omzet

De omzetdelivery van de hotelketen naar de hotels steeg wereldwijd met 11 procent, in Nederland zelfs met ongeveer 25 procent. De verwachtingen voor de branche in 2012 zijn positief, wereldwijd verwacht Best Western een omzetstijging van 10 procent.

Reageer op dit artikel