nieuws

Beursgang Chinees hotelstaatsbedrijf

Hotel

De beursgang van het eerste Chinese hotelstaatsbedrijf, Jin Jiang Hotels, is succesvol verlopen. In totaal werd voor ruim 270 miljoen euro aandelen ingekocht door investeerders. Starwood is één van de grootste kopers van de aandelen.

Beursgang Chinees hotelstaatsbedrijf

Jin Jiang Hotels uit Shanghai staat genoteerd aan de beurs in Hong Kong. De aandelen zijn gekocht door banken, institutionele investeerders en particuliere beleggers. Met de opbrengst wil de keten de hotels renoveren en klaar maken voor de Olympische Spelen in Peking in 2008 en voor de World Expo in Shanghai.

Europa
De Nederlandse general manager van het hotel Marco Polo Shenzhen en columnist van Misset Horeca, Henk Meyknecht, merkt op dat Jin Jiang Hotels ook plannen heeft om vestigingen te openen in Europa en Noord-Amerika.

Strategische partner
Eén van de grootste kopers van de aandelen van Jin Jiangs Hotels is het Noord-Amerikaanse Starwoord Hotels. Starwoord heeft ruim 10 procent van de aandelen opgekocht en is daarmee een strategische partner geworden van dit semi-staatsbedrijf..

Training
‘Naar verwachting zal Starwood de komende jaren overgaan tot een nauwe samenwerking met Jin Jiangs op het gebied van marketing, training en strategische groei. Jin Jiang wil binnen vijf jaar het aantal vestigingen laten groeien van 260 naar 500, waarvan zeker vijftien in het buitenland’, aldus Meyknecht.

Zie ook:
NBTC opent kantoor in China

Chinees hotelstaatsbedrijf naar de beurs

Reageer op dit artikel