nieuws

Beveiliger Balkenende vergat pistool in hotel

Hotel

Hotelklanten laten de gekste dingen achter in hun kamer, maar een pistool treffen de kamermeisjes niet zo vaak aan op een nachtkastje. Dat gebeurde vorige week wel in Best Western Hotel De Woudzoom in Spier. Een beveiliger van premier Balkenende, die op werkbezoek was in Hoogeveen, had bij vertrek zijn dienstpistool in zijn kamer laten liggen.

Beveiliger Balkenende vergat pistool in hotel

Twintig minuten nadat de premier en zijn gevolg het hotel hadden verlaten, vond een schoonmaker het wapen op het nachtkastje in de hotelkamer. De manager van het hotel lichtte daarop de beveiligers in en sloot de kamer af, totdat het wapen werd opgehaald.

Eigenaar Fred Belt van De Woudzoom is gepikeerd dat het verhaal naar buiten is gekomen. ‘Natuurlijk hadden we het binnenskamers willen houden. De privacy van onze gasten waarborgen is onze hoogste prioriteit. We zullen hier intern nog wel even over na moeten praten’, zegt hij in Dagblad van het Noorden.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waar de beveiliger bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging werkt, onderzoekt hoe het heeft kunnen gebeuren en of er maatregelen getroffen moeten worden.

Meer vreemde gevonden voorwerpen:

Reageer op dit artikel