nieuws

Bezettingsgraad hotels weer in de lift

Hotel

De bezettingsgraad van Nederlandse hotels is vorig jaar voor het eerst sinds 2008 weer gestegen. Plus 1,8 procent. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau KPMG. De gemiddelde kamerprijs daalde naar 87 euro.

Bezettingsgraad hotels weer in de lift

De gemiddelde bezettingsgraad kwam uit op 63,6 procent, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van 2009. De toename werd vooral veroorzaakt door het herstel van de vier- en vijfsterrenhotels, met name in de Randstad.

Kamerprijs hotellerie

De gemiddelde kamerprijs daalde vorig jaar tot 87 euro. In 2009 lag de prijs van een kamer nog op 90 euro, in 2008 was dat 95 euro. De bezettingsgraad in Noord-Holland steeg met 9,2 procent naar 73,1 procent. Ook in de regio Amsterdam/Schiphol waren de vier- en vijfsterrenhotels voller dan in 2009.

Vijf sterren

De bezettingsgraad in de viersterrenhotels steeg met 5,1 procent naar 77,5 procent, terwijl die van de vijfsterrenhotels met 6,3 procent omhoog ging tot 71,2 procent. De hotels hoefden daarbij niet in te leveren op hun kamerprijzen.

De driesterrenhotels in de regio Amsterdam/Schiphol kregen juist minder gasten te verwerken. De bezettingsgraad daalde fors met 24 procent tot 61,9 procent.

Reageer op dit artikel