nieuws

Bezorgdheid over beroven Chinese toerististen

Hotel

Ambassadeur Zhang Jun van China heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen een brief gestuurd waarin hij zijn zorgen uit over het toenemende aantal roofovervallen op Chinese toeristen in Amsterdam. Een woordvoerster van Cohen bevestigde vrijdag een bericht hierover in het AD.

Bezorgdheid over beroven Chinese toerististen

De ambassadeur heeft Cohen gevraagd iets aan de overvallen op zijn landgenoten te doen. De gemeente ontving de brief kort voor de jaarwisseling. Cohen heeft de brief in behandeling, aldus de woordvoerster. Over mogelijke maatregelen kon zij nog niets zeggen.

De Amsterdamse politie ontvangt via Chinese winkeliers signalen dat het aantal overvallen op Chinese toeristen toeneemt. ‘Uit de cijfers die we hebben zou je dat niet zeggen, het aantal aangiftes is laag. Maar daarbij kan meespelen dat veel Chinese toeristen nauwelijks Engels spreken’, aldus een politiewoordvoerder.

De politie overlegt op dit moment met de winkeliers over een structurele oplossing om de Chinese toeristen beter te kunnen beschermen. Of overvallers het in toenemende mate specifiek op de Chinese bezoekers in de hoofdstad hebben voorzien, kon de politie niet zeggen.

‘Aandacht voor overvallen Chinese toerist’

Reageer op dit artikel