nieuws

Bij BackBid.com bieden hotels op boekingen

Hotel

De hotelwereld heeft er weer een nieuwe, opmerkelijke boekingssite bij. Op BackBid.com kunnen reizigers een overnachting boeken waarna de website concurrerende hotels laat bieden op de overnachting.

Bij BackBid.com bieden hotels op boekingen

De site werkt ogenschijnlijk heel eenvoudig. De consument maakt op BackBid.com een profiel aan en boekt een overnachting in een hotel. Concurrerende hotels krijgen van BackBid.com inzicht in de boeking en kunnen vervolgens een scherper aanbod doen.

Zo kunnen ze een lagere kamerprijs bieden, een luxere hotelkamer aanbieden of andere services aanbieden om zo de consument te verleiden. Hotels met een lage bezetting en een actieve rol richting BackBid.com kunnen via de site vooral snel kamers vol zien te krijgen.

BackBid.com werd vorig jaar gelanceerd. Consumenten kunnen gratis gebruik maken van de site. Hotels betalen een commissie voor de dienst. Het Canadese bedrijf is momenteel alleen nog actief op de Amerikaanse hotelmarkt.

Reageer op dit artikel