nieuws

Bilderberg blijft van zakenbank Goldman Sachs

Hotel

Hotelketen Bilderberg blijft de komende jaren waarschijnlijk in handen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Dit zegt directeur Dries van der Vossen van Bilderberg. Door de crisis kan Goldman Sachs zijn voornemen om de in 2004 overgenomen keten door te verkopen niet uitvoeren.

Bilderberg blijft van zakenbank Goldman Sachs

Van der Vossen heeft vrede met de situatie zegt hij in het NRC Handelsblad. Goldman Sachs is, in een onroerendgoedconsortium met de Canadese Westmont Hospitality Group, eigenaar van Bilderberg. ‘Het is een goede aandeelhouder, die niet in het bedrijf is gestapt om er snel rijk van te worden,’ aldus Vossen in het NRC.

Het consortium kijkt nu naar een verlenging van de holdingperiode, met mogelijk nog eens vijf jaar, in afwachting van betere economische tijden.

Omzetdaling

De crisis breekt ook Bilderberg op. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 14,5 procent. Het bedrijf, met 20 vier- en vijfsterrenhotels in Nederland, heeft dit jaar 180 van zijn 1.400 personeelsleden laten afvloeien. Het betrof tijdelijk personeel, van wie het contract afliep.

Bilderberg boekte vorig jaar nog een recordomzet. De slechte tweede helft van 2008 werd gecompenseerd door de zeer goede eerste zes maanden. Van der Vossen: „Onze sector zit in een cyclus van zeven jaar. Het gaat nu weer wat minder. Ik verwacht na 2010 herstel.”

Reageer op dit artikel