nieuws

Bilderberg en De Wilmersberg uit elkaar

Hotel

Bilderberg gaat de samenwerking met Hotel Landgoed de Wilmersberg in het Overijsselse De Lutte beëindigen. Het soft franchisecontract loopt eind dit jaar af en wordt niet verlengd.

Bilderberg en De Wilmersberg uit elkaar

Bilderberg-topman Dries van der Vossen stelt dat de samenwerking succesvol is geweest, maar niet meer past bij de door beide partijen gekozen strategie voor de toekomst.

‘Wij zijn niet echt een franchisebedrijf. We hebben een groot aantal jaren deze formule gehanteerd maar willen ons meer focussen op onze eigen strategie; hotels in eigendom of een lange leasehold’, aldus Van der Vossen.

Een overname van het hotel was volgens Van der Vossen niet aan de orde. ‘Het is een prachtig hotel. De eigenaar wil graag zelf met het hotel verder. Dit was het laatste hotel van ons in franchisevorm’.

De eigenaar van Hotel Landgoed de Wilmersberg is Agfra Holding. Agfra wil een eigen stijl neerzetten en gaat vanaf 1 januari 2011 in een gerenoveerd landgoedhotel met een nieuw team de toekomst in. Boudewijn en Githa van Vilsteren vormen de nieuwe directie van het hotel.

Door het stopzetten van het contract komt het aantal hotels van Bilderberg per 1 januari 2011 op negentien. Van der Vossen zegt te kijken naar mogelijkheden om te groeien maar voegt er aan toe geen haast te hebben.

Reageer op dit artikel