nieuws

Bill Marriott met pensioen

Hotel

De CEO van Marriott, Bill Marriott, is deze week 80 geworden en gaat aan het eind van de maand met pensioen. Hij leidde het hotelbedrijf veertig jaar en wordt gezien als een vernieuwer voor de hele sector.

Bill Marriott met pensioen

Marriotts ouders begonnen in 1957 hun eerste hotel. Zoon Bill nam het over en creëerde een wereldwijde organisatie met achttien merken. Hij was CEO sinds 1993.

Marriott wordt vervangen door Arne Sorenson. Sorenson werkt sinds 1996 voor Marriott International en is sinds twee jaar de coo van Marriott International.

Vastgoedmarkt

Marriott was een van de eerste hotelbedrijven dat geen enkele van haar hotels zelf bezit. Marriott managet alleen. Hiermee is de omzet stabiel en is het bedrijf niet afhankelijk van de sterk fluctuerende vastgoedmarkt.

Ondanks dat Marriott de dagelijkse leiding afstaat, blijft hij voorzitter van de raad van bestuur en kan hij met zijn aandelenpakket van tien procent (waarde: bijna €900 miljoen) invloed uitoefenen op de te kiezen koers van de hotelgigant. Marriott heeft ruim 3700 hotels in 73 landen.

Reageer op dit artikel