nieuws

Bizarre doodsbedreiging voor Friese ondernemers

Hotel

Horecaondernemers in het Friese Workum hebben een mail ontvangen met daarin een doodsbedreiging. De afzender is ‘Hitman’, die hetzelfde deed in Amerika maar daar nooit is gepakt.

Bizarre doodsbedreiging voor Friese ondernemers

Dat meldt Een Vandaag, dat in een van de uitzendingen sprak met enkele mailontvangers. De digitale boodschap begint met een excuus: ‘Het spijt me dat ik de opdracht heb gekregen u te vermoorden.’ En daarna de dreiging dat vooral de politie niet moet worden ingeschakeld. De dood kan worden voorkomen door snel 5000 euro over te maken.

De Friese politie vraagt mailontvangers melding te doen. In het item komt Kees de Vey Mestdagh van de Rijksuniversiteit Groiningen aan het woord. Hij noemt de actie een ‘emailscan gebaseerd op financieel gewin’. Juridisch gezien ‘de ernstigste vorm van afpersing met doodsbedreiging’.

Volgens hem is de kans dat de afzender wordt gepakt nihil, omdat voor het aanmaken van een account geen bestaande gegevens nodig zijn.

sitestat

Reageer op dit artikel