nieuws

‘Boekingssites ontduiken belasting

Hotel

Grote hotelsites zijn door diverse steden voor de rechter gedaagd. Ze worden verdacht van het ontduiken van lokale belastingen. Er wordt gesproken over het ontduiken van miljoenen.

‘Boekingssites ontduiken belasting

Dat meldt persbureau AP. De omvangrijke zaak speelt zich af in de Verenigde Staten. Volgens grote Amerikaanse steden, zoals Los Angeles, San Diego, Philadelphia, Atlanta en Chicago, verzuimen de bedrijven achter de sites om belastinggeld aan de lokale autoriteiten af te dragen. Bij aangeklaagde site zitten een paar grote jongens zoals Expedia, Priceline.com en Hotels.com.

De stad San Antonio is een class action-rechtszaak begonnen tegen zestien sites. San Antonio denkt denkt via de rechtszaak zeker twee miljoen dollar per jaar aan achterstallig belastinggeld te kunnen ophalen.

De online reisbureaus onderhandelen met hotels over kamerprijzen. Vervolgens verkopen ze die aan consumenten. Alleen de hotels dragen belasting af, niet de online reisbureaus. De steden vinden dit onterecht en zijn daardoor rechtszaken begonnen.

De brancheorganisatie Interactive Travel Services Association (ITSA) vindt het starten van rechtszaken onzin. ‘Deze bedrijven kopen en verkopen geen kamers. Ze onderhandelen om tot een lagere prijs te komen, die gebaseerd is op het dienstenniveau. Daarna creëren ze een marktplaats waar consumenten het hotel van hun voorkeur kunnen uitzoeken’, aldus Art Sackler van ITSA.

Reageer op dit artikel