nieuws

Bom onder horeca Kop van Zuidas

Hotel

De jongste ontwikkelingen rond Joop van den Ende lijkt verstrekkende gevolgen te hebben voor een groot project met horeca in Amsterdam. De bouw van een hotel en restaurant aan de kop van de Zuidas is op losse schroeven komen te staan.

Bom onder horeca Kop van Zuidas

Op de website van Het Parool meldt wethouder Maarten van Poelgeest dat de ontwikkelaar van het project een betalingsachterstand heeft opgelopen. ‘We hebben aanmaningen verstuurd en zijn een incassoprocedure begonnen. Nu hebben we besloten de rechten op de grond terug te nemen’, aldus Van Poelgeest op Parool.nl.

Theaterkopstuk Joop van den Ende had grote plannen met de omgeving aan de kop van de Zuidas. Naast een theater zouden er restaurants, een hotel, winkels en het ROC van Amsterdam komen.

Om dit ambitieuze project te realiseren zette Van den Ende de joint venture Living City op met de Amsterdamse projectontwikkelaar Trimp & van Tartwijk. Gisteren heeft Van den Ende bekend gemaakt volledig en per direct uit Living City te stappen, omdat hij volgens eigen zeggen ‘in een wereld was beland waar hij niets mee te maken wil hebben’.

Reageer op dit artikel