nieuws

Bosbrand Ibiza verjaagt hotelgasten

Hotel

Op Ibiza zijn afgelopen weekend duizend mensen geëvacueerd vanwege een grote bosbrand. Zevenhonderd toeristen uit de noordelijke plaats Portinatx zijn uit voorzorg naar een ander hotel verplaatst.

Bosbrand Ibiza verjaagt hotelgasten

Bij de SOS-alarmcentrale zijn geen meldingen binnengekomen van Nederlanders die door de brand op Ibiza in de problemen zijn gekomen. Huizen en hotels lopen gevaar door de ergste bosbrand ooit op het eiland. Het vuur brak woensdag uit en heeft al een enorm stuk naaldbos verwoest.

De brand woedt in het noorden van het eiland, bij het dorp Sant Joan de Labritja en is de grootste die Ibiza ooit heeft meegemaakt. Het vuur ontstond woensdag door een ongelukje bij een imker. Toen die een korf uitrookte, sloeg er een vonk over. De vlammen hebben al zeker 2000 hectare in de as gelegd en hebben zich over een breedte van zes kilometer verspreid.

Ibiza is een geliefde vakantiebestemming voor zonliefhebbers. Het Spaanse eiland trekt vooral veel Duitse en Britse toeristen.

Zo’n 500 brandweerlieden en 15 blushelikopters proberen het vuur te bestrijden.

Reageer op dit artikel