nieuws

Bosbranden bedreigen hotels

Hotel

Duizenden mensen op het schiereiland Halkidiki in het noorden van Griekenland zijn maandagavond gevlucht voor een bosbrand. De vlammenzee bedreigde hotels, campings en woningen in de plaats Polychronos.

Bosbranden bedreigen hotels

Journalisten ter plekke meldden maandagavond dat mensen op de landtong Kassandra in paniek de kust probeerden te bereiken op de vlucht voor de inferno. De situatie is dramatisch, verklaarde de chef van de Griekse brandweer. De kustwacht en vissers halen gevluchte mensen van het strand.

‘Er heerst totale chaos op de snelwegen en op de stranden. Toeristen springen in zee om zichzelf te beschermen’, verhaalde de Griekse journalist Yannis Stringos uit het getroffen gebied.

Andere ooggetuigen komen met verhalen over hoe ze gloeiend hete as probeerden te ontwijken en over mensen die op de stranden wanhopig op zoek zijn naar familieleden. Bij een poging aan boord van een boot te komen viel een Duitse toerist in zee en verdronk, verklaarde de chef van de Griekse brandweer dinsdagochtend tegen de Griekse staatsradio.

Een Britse toerist vertelde de BBC hoe ze waren overvallen door de vuurzee. De kamers ‘vulden zich plotseling met rook en we vluchtten naar het strand met alleen de kleren aan ons lijf’. Volgens de Griekse televisiezender ERT zijn minstens twintig huizen al in de as gelegd door de vlammenzee die over een breedte van 10 kilometer oprukt.

Reageer op dit artikel