nieuws

Bot roemt Nederlandse gastvrijheid

Hotel

Oud-minister Ben Bot vindt dat Nederland bij staatsbezoeken ‘zich een uitstekend gastheer toont’. Volgens Bot heeft Nederland soms de schijn tegen. ‘Het beeld bestaat dat we onbehouwen, direct, bot en rap van de tongriem zijn gesneden.’ Maar volgens Bot toont Nederland zich een prima gastheer.

Bot roemt Nederlandse gastvrijheid

Goede gastvrijheid betekent niet alleen dat er goodwill wordt gekweekt, het heeft voor een land ook interessante economische spin-off. Ben Bot: ‘Het doel is dat de gast met een beter imago van ons land vertrekt dan hij aanvankelijk had. We hopen dat hij daardoor graag wil terugkeren’.

’De essentie van Gastvrijheid’
De oud-minister van buitenlandse zaken was gastspreker tijdens het congres dat zaterdag 24 maart ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Vereniging van Oud Leerlingen van Erkende Hoge Hotelscholen werd gehouden in het World Forum Convention Center in Den Haag. Thema van de bijeenkomst die bezocht werd door ruim tweehonderd leden was ‘De essentie van Gastvrijheid.’

Reageer op dit artikel