nieuws

Boutique hotel geeft klanten boom cadeau

Hotel

Suitehotel Pincoffs, ook bekend als Hotel aan de Maas, uit Rotterdam geeft gasten die in het hotel vergaderen een boom cadeau. Gasten krijgen de boom niet echt mee naar huis, deze wordt gepland in het speciale Pincoffs bos in Panama.

Boutique hotel geeft klanten boom cadeau

Met de aanplant van de gastbomen wil Hotel Pincoffs zijn CO2-voetafdruk op de wereld enigszins verminderen. De te planten bomen gaan in Panama bodemerosie tegen en helpen lokale boeren aan het werk.

Vergaderen in hotel

Elk gezelschap dat vergadert bij Pincoffs in Rotterdam krijgt een boom. ‘We hebben al een Green Key goud. Met dit project willen we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid verder verdiepen,’ aldus eigenaren Edwin van der Meijde en karen Hamerlynck.

Gast kiest boom

‘Gasten ontvangen na de bijeenkomst in ons hotel een kaart met een unieke code. Deze code kan op de website worden ingevuld, waarna de gast een keuze uit drie bomen kan maken. De invuller ontvangt een certificaat van echtheid per mail.’

Vanaf mei worden er daadwerkelijk duizend bomen gepland in de provincie Veraguas in Panama. Het hotel werkt voor de aanplant samen met Agro2 en PlusTrees uit Panama.

Reageer op dit artikel