nieuws

Bouw geen nieuwe hotels in Maastricht

Hotel

De Maastrichtse hotelmarkt biedt de eerstkomende jaren geen ruimte voor nieuwe hotelkamers. Dit terwijl er momenteel bij de gemeente plannen zijn ingediend voor meer dan tweeduizend nieuwe kamers.

Bouw geen nieuwe hotels in Maastricht

De conclusie dat er momenteel geen noodzaak is tot verdere groei van het hotelaanbod in Maastricht komt van Horwath HTL, die onderzoek deed.

Een analyse heeft uitgewezen dat de Maastrichtse hotelmarkt de eerstkomende jaren geen ruimte biedt voor nieuwe kamers, stelt Horwath HTL. Eind 2008 was de gemeente bekend met circa 35 hotelontwikkelingsplannen voor in totaal ruim tweeduizend nieuwe kamers. Ten opzichte van de bestaande 2.225 kamers zou dit een toename zijn van bijna 100 procent.

Horwath HTL heeft de gemeente dan ook geadviseerd om op korte termijn een terughoudend beleid in te stellen met als één van de voornaamste instrumenten het hanteren van een economische haalbaarheidstoets.

Van alle Nederlandse gemeenten heeft Maastricht, met uitzondering van Amsterdam, het grootste hotelaanbod in verhouding tot bewoners, bezoekers én werkgelegenheid. Dit grote hotelaanbod is volgens Horwath HTL deels veroorzaakt door een sterke groei na 1995.

Reageer op dit artikel